Dagens bild!

Foto 2015-06-30 15 07 40

Igår var jag förbi konstarkivet och botaniserade lite. Letade efter en försvunnen tavla (som jag dessvärre inte hittade). Däremot hittade jag den här lilla tavlan, som jag blev lite kär i. Den är så liten och gullig och fin, den här oljemålningen!

Den är typ två iPhones bred och en och en halv iPhone hög, för att vara lite sådär modern i mätsystemet. Nu pratar vi inga gigantiska sexor här, snarare iPhone 4:s. Så .. ja, där föll min modernitet platt ganska snabbt, kan jag väl känna. Jaja. Ni kanske har i färskt minne ändå, hur små fyrorna faktiskt var (är). Tavlans motiv är Kålgårdsudden – år 1890. Tänk, så fint det var och fortfarande är!
Foto 2015-06-30 15 08 12

Och så denna lilla informativa lapp på baksidan av tavlan! Målad av fröken Kaja Widegren! Åh. Så fint. Och så ligger den och skräpar på en hylla under en massa tyg och andra tavlor … det är inte riktigt okej, kan jag känna. Nu är den åter placerad på sin rätta plats så den går att låna (om man jobbar i kommunen). Jag vill helst sätta upp den på mitt kontor, men jag är ödmjuk nog att låta mina andra 4299 medarbetare få chansen att välja den före mig (nej, jag är inte ett dugg ödmjuk: grejen är att våra väggar på kontoret är tapetserade med konsertaffischer så det vete katten hur bra den lilla målningen skulle passa på Arenan).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s