Bilda styr upp replokalerna

Jag hörde talas om att det var folk som pysslade med något nere i replokalerna, så jag gick ner och kikade. Det visade sig vara Amanda Jonsson och Aidin Razavi från studieförbundet Bilda som håller på att göra i ordning rummen inför Rockskolan som snart drar igång. Visst ser det fint ut? De har rivit ner några väggar så replokalerna är nu dubbelt så stora, och nya golv är nyss fixat!

bild (6)

Jag funderade lite på hur det där med Rockskolor funkade och de berättade att vem som helst får vara med. Inga förkunskaper krävs. Kanske lär du dig att ta ditt första ackord på Bildas Rockskola. Kanske har du redan spelat trummor i fem år. Det spelar liksom ingen roll! Alla från tretton år och uppåt är välkomna att delta. (Och egentligen behöver man kanske inte ens vara tretton år).

Lektionerna pågår ungefär en timme i veckan vid tio tillfällen. Instrumenten kan man låna eller ta med själv. Kanske kommer du ensam, utan erfarenhet. Då blir du så småningom en del av ett band. Kanske kommer du till rockskolan med din grupp som du har spelat tillsammans med i flera år, bara för att få lite extra coaching.

gitarr här

Rockskolan avslutas med en konsert på Arenan, och den kommer förmodligen äga rum någon gång i slutet av maj. Då får grupperna visa vad de har lärt sig!

Värt att nämna är att det inte bara är en Rockskola som kommer att husera nere i replokalerna, även en DJ-skola kommer att dras igång så småningom. Så håll utkik, studieförbundet Bilda kommer snart ut med information!

”Var med du med! Jag menar allvar!” sa Aidin. Ja, kanske. Kanske är det dags att bli en rockstar nu. Har nämligen alltid varit lite sugen på att kasta tv-apparater från hotellrum. För det är väl det man gör när man spelar i band? Inte? Men åh. Jaja, även om jag måste fortsätta vara snäll och ordentlig så låter det himla kul att få prova på att spela i ett band!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s